Päätin listata koiranomistamisen plussat ja miinukset, jokainen voi tahollaan tehdä oman listansa. Joten tehdään tästä jonkinmoinen haaste! :)

 

Miinusta:

 

- normaalia suurempi sotku; kiloittain karvaa ja hiekkaa kotona sekä autossa. Vaatteet täytyy aina puhdistaa sellasella teippirullajutulla

auto; pitäisi hankkia isompi auto, toistaiseksi mahdotonta ja minä kun niin tykkään pienistä ja sporttisista! 8)

tila; vähemmän kaappitilaa keittiössä ja pakastimessa; iso nappuloiden säilytysämpäri, muut ruuat ja tarvikkeet vievät kevyesti yhden kaapin. Puhumattakaan, jos ostaa useamman 15 kilon nappulasäkin kerralla.

- rahanmeno; tietty halvemmallakin pääsisi, mutten tingi koirani hyvinvoinnista antamalla sille huonolaatuista ruokaa tai että koira jäisi ilman possunkorvia ja muita herkkuja. Tai että jättäisin lukuisat lelut ja luut kauppaan odottamaan toista ostajaa! :D Leluja alkaa olla jo liikaa, voisi sitä kai vähän rauhoittua...? Tai eläinkaupat voisi laskea tuotteidensa katetta reilusti, uskomattomia hintoja nimittäin, kun miettii mitä esimerkiksi jokin pieni kumilelu on eläinkaupalle maksanut!

- huoli koiran terveydestä;  itse stressaan ihan liikaa noissa jutuissa, ja huolestun usein turhaankin, se on pidemmän päälle melko raskasta. Teen aina pienestä kärpäsestäkin härkäsen.

 

 

...ja plussaa:

 

+ säännöllinen liikunta; ei tarvitse huolehtia painon noususta, kunto kasvaa koko ajan lisää

+ laajat harrastusmahdollisuudet

+ shoppailu; mikäs sen mukavampaa, kuin kierrellä eläinkaupan hyllyjen välissä valkkaamassa kaikkea ihanaa koiralle!

+ ilo ja rakkaus joita koira tuo elämäämme; joka päivä saa nauraa Seran koheltamiselle ja päähänpistoille!

turva; meille ei kukaan vieras tule sisään, ilman että Sera siitä ilmoittaa. Pimeällä kadullakin on turvallinen olo, tiedän että selustani on turvattu, jos joku mörkö yllättäisi!

+ koirat yhdistävät; tutustuu helposti uusiin ihmisiin. Netissä ja tosielämässäkin.

+ ei koskaan öitä yksin; aina jos toinen puoli sängystä on jostain syystä tyhjillään, Sera muistaa aina käyttää tuon tilan tehokkaasti. Lämmin karvakasa tuhisee siinä vierellä.

 

EDIT: Jostain syystä puolet kirjoituksestani oli kadonnut, ja jouduin kirjoittamaan plussat uusiksi, enkä enää muistanut mitä kaikkea silloin kirjoitin. Siksi pieni muutos alkuperäiseen!